Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ Η ΒΈΒΗΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΤΟΠΊΟΥ


Είναι ο μοναδικός δρόμος από δυτικά που οδεύει προς τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Να υποψιαστούμε???

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

  • ΤΟΝ  ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Α.Π  33650/18-12-2013
  • ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕΕΔΔ 16455/18-12-2013
  • ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Πρωτ.3322/20-12-13
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ                                                                           17.12.2013

·        Δήμαρχο κ. Λουΐζο Ιορδάνη
·        Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σέργιο Τσίρκα
·        Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
·        Αντιδημάρχους Κώστα Λάσκο και Χρήστο Στάμου
·        Τεχνική Υπηρεσία Γραμματεία
·        Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου
·        Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
·        Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα
·        Πρωτόκολλο

ΚΟΙΝ:
·        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
·        ΥΠΕΚΑ
·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ –ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
·        ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
·        ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
·        Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης

Σχετ.
1.      Α.Π 031/2011, 52/1.8.2012, 78/3.10.2013 έγγραφα της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα
2.      2082/16.10.13 Έγγραφη Καταγγελία προς το Δασαρχείο Καπανδριτίου.
3.      Α.Π 28032/ 17.10.2013 –Έγγραφο μας "ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΆΒΑ" Δήμου Μαραθώνα.
4.      Α.Π 28824/24.10.2013 Του προέδρου Δ.Σ Μαραθώνα
5.      Α.Π 209937/521/29-10-2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
6.      Α.Π 32415/9-12-2013 Έγγραφο μας προς τον Δήμο Μαραθώνα
7.      Α.Π 208997/976/25.10.2013 Έγγραφο μας προς την ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
8.      Α.Π 209719/6185 Έγγραφο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ, ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
9.      Α.Π 3186/12-12-13 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ    
*Σημειωτέον, αιτήσεις μας προς τον Δήμο Μαραθώνα και το Δασαρχείου Καπανδριτίου παραμένουν ακόμα αναπάντητες.
Συνημμένα Αρχεία:9

 ΘΕΜΑ: ΒΑΡΝΑΒΑΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
Κύριοι,
Ξεκινάμε εδώ με ένα σχόλιο που μόλις λάβαμε σε άρθρο της Ιστοσελίδας μας (ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS Link:  http://rematiavarnavasos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_13.html
ΤΑΣΟΣ ΠΙΠΕΡΟΓΛΟΥ 17 Δεκεμβρίου 2013 - 11:32 π.μ.
Νομίζουν ότι με την καταστροφή του μοναδικού σε ομορφιά τοπίου του φημισμένου Πλατανότοπου του οικοσυστήματος της ρεματιάς Βαρνάβα, έλυσαν το διαχρονικό πρόβλημα Οδικής ασφάλειας. Δεν μπορούμε να γελάσουμε αλλά μόνο να κλάψουμε για την απώλεια και το σοβαρό ολίσθημα της Δημοτικής και Περιφερειακής εξουσίας.
-------------------
Συνέχεια της έγγραφης αναφορά-καταγγελία μας (Α.Π 28032/ 17.10.2013) στον Δήμο Μαραθώνα, για την επιλεκτική και αποσπασματική εισήγηση αντιμετώπισης του θέματος της Οδικής Ασφάλειας που έθεσε με εισήγηση του το Κοινοτικό Συμβούλιο του Βαρνάβα) για την κοπή κλαριών δέντρων και πλατάνων της διαδρομής για την ελεύθερη διέλευση υψηλών φορτηγών μέσω του πλατανόδασους της Ρεματιάς Βαρνάβα, θέλουμε εδώ να σας δείξουμε την μεγάλη - πραγματική εικόνα του  κινδύνου οδικής ασφάλειας που αγνοήθηκε παντελώς από την Δημοτική Κοινότητα, τον Δήμο και τις Υπηρεσίες.
Απορούμε και αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε η απόφαση της τοπικής Κοινότητας που έγινε σχεδόν ευθύς μόλις ανέλαβε μετά τις εκλογές την διαχείριση των πραγμάτων στον Βαρνάβα. Συνημμένο Συνεδρίαση Νο4 - 31.4.11 και επίμονα επαναλάμβανε με νέες αποφάσεις όπως  52/1.8.2012, 78/3.10.2013.
Προς τι τόσος ζήλος και σπουδή για τα φορτηγά και την υποτιθέμενη οδική Ασφάλεια???

Περιγραφή του πραγματικού προβλήματος Οδικής Ασφάλειας,
Όπως ίσως γνωρίζετε η διαδρομή από Βαρνάβα -Καπανδρίτι είναι περίπου 6,0 Χλμ όπου περίπου 4,0 χλμ είναι διαδρομή μέσα από το πλατανοδάσος της ρεματιάς, μέσα από κλειστές στροφές. Στις βραδινές διαδρομές διέλευσης των οχημάτων δεν υπάρχει απολύτως κανένας φωτισμός ούτε οδική σήμανση (στοιχειώδεις έως ανύπαρκτη), μάλιστα δε σε συνθήκες εποχιακής ομίχλης το πρόβλημα επιδεινώνεται (για Βαρναβιώτες –Γραμματικιώτες), όπως και για  τους διερχόμενους.
Επίσης εδώ θέλουμε να τονίσουμε τον κίνδυνο από ληστείες που έχουν συμβεί στο παρελθόν σε οδηγούς με δεδομένη την χαμηλή ορατότητα (χαμηλές ταχύτητες) και την έλλειψη φωτισμού και επαρκούς αστυνόμευσης.
Το παράδοξο είναι εδώ πως και η Τροχαία Καπανδριτίου ως η πλέον αρμόδια Αρχή για την Οδική Ασφάλεια αντί να αποτυπώσει, ως όφειλε μέτρα για την καθολική προστασία οδηγών και οχημάτων της διαδρομής, περιορίστηκε με την τεχνική της έκθεση (Α.Π 2501/4/74/29.3.13 που έστειλε στην Περιφέρεια Αν. Αττικής), μόνο στην  κοπή κλαριών και πουρναριών που εμποδίζουν φορτηγά, παραγνωρίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που προαναφέραμε. 
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι  εδώ κάτι πάει στραβά που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε αλλά μόνο να υποψιαστούμε.
Η περιγραφόμενη εικόνα που προβλήματος, απαιτεί την εκ μέρους του Δήμου και της πολιτείας διερεύνηση του θέματος με την λήψη άμεσων μέτρων κατά προτεραιότητα για την ασφαλή διέλευση οδηγών και οχημάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας.
Τα  θέμα αυτό μαζί με τους άθλιους δρόμους και χωματόδρομους με τις λακκούβες του Βαρνάβα (σχετ. έγγραφο μας 32028/3-12-2013) είναι τα κυρίαρχα και απασχολούν την πλειονότητα των συνδημοτών μας.
Προτάσεις για Οδική Ασφάλεια
·        Οδική σήμανση με φωσφορίζοντα κολωνάκια δεξιά και αριστερά της διαδρομής του δρόμου.
·        Οδική σήμανση-πινακίδες στροφών με τόξα κατεύθυνσης
·        Οδική σήμανση διαγράμμισης του ασφαλτοτάπητα με φωσφορίζουσας κίτρινη γραμμή (δεξιά-αριστερά-κέντρο)
·        Τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών σωμάτων, μόνο την βορεινή πλευρά του δρόμου από Βαρνάβα – Καπανδρίτι, σεβόμενοι το οικοσύστημα της ρεματιάς
·        Ασφαλτόστρωση σε φθαρμένα μέρη.
·        Τοποθέτηση τηλεφώνου Ανάγκης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Με περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση λυπούμαστε, για τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβούλιου του Βαρνάβα και του Δήμου Μαραθώνα, που παραγνώρισαν τις πραγματικές αληθείς, ουσιαστικές και ιστορικές ανάγκες των δημοτών που αντί να προτάξουν την Οδική Ασφάλεια όπως παραπάνω περιγράφουμε, προτίμησαν να προστατεύσουν κυρίως τις τέντες των φορτηγών σε βάρος των δέντρων του οικοσυστήματος. Με την εισήγηση τους αυτή  μαζί με την Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν στην εφαρμογή της καταστροφικής αυτής πράξης - που αλλοίωσε ανεπιστρεπτί την μοναδικότητα της ομορφιάς του τοπίου στην διαδρομή μέσα από το φημισμένο πλατανοδάσος. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα ουσιαστικό επιτόπιο προέλεγχο- έλεγχο από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και το Δασαρχείο Καπανδριτίου.

Δεν ήταν αναγκαία η επέμβαση “Κατακρεούργησης των δέντρων”  σε τόσο μεγάλη έκταση,  από την πλευρά της Πολιτείας αν υπήρχε έλεγχος και προτεραιότητα στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων»

Για τους παραπάνω βάσιμους και ισχυρούς λόγους,
Σας καλούμε να εξετάσετε επειγόντως το θέμα, προωθώντας απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Περιφέρεια για μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος Οδικής Ασφάλειας όπως αναλυτικά σας εκθέσαμε, όπως και την επιβολή διοικητικών ή άλλων κυρώσεων για πράξεις και παραλήψεις του κορμού της διοίκησης, όπου αναλογούν.
Διατελούμε με εκτίμηση,
Για τους φίλους της ρεματιάς και τους συμπολίτες μας.
·        Μ. Αποστολόπουλος
·        Αλέξανδρος Προκοπάκης
·        Δημ. Δαμάσκος
·        Κυριάκος Γκίκας 

Υ.Γ : Υπενθυμίζουμε εδώ το ψήφισμα των φίλων της ρεματιάς και το προβλεπόμενο κονδύλι ύψους 40.000 Ευρώ του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Μαραθώνα, το οποίο ακόμα να δεν υλοποιήσατε.
Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις, καταστρέφει το περιβάλλον
Δέστε φωτογραφίες και σχετικά Άρθρα: http://rematiavarnavasos.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
«Εθνική προτεραιότητα η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων» Του υπουργού αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη.





Διαβάστε ακόμα


·       ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΚΑ- Γ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ - Σε καθυστέρηση η απάντηση του Δασαρχείου Καπανδριτίου σε αιτημά μας.

·       ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ : Προσχηματικοί και υποκριτικοί οι Λόγοι Οδικής Ασφάλειας του Κ.Σ Βαρνάβα για την απόφαση κατακρεούργησης, κοπής κορμών πεύκων και πλατάνων.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο. Πολύ καλή η παρουσίαση με σωστά επιχειρήματα, αλλά. Εδώ φίλε μου δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές, θα υπολογίσουν το Περιβάλλον? Δέστε τι γίνεται με εμάς στα Λιόσια-Φυλή 53 χρόνια συνεχίζουν να μας σκοτώνουν. Εύχομαι ολόψυχα να αποφύγετε αυτή την κατάρα, αλλά το διεφθαρμένο σύστημα (δήμαρχοι, περιφερειάρχες, Βουλευτές, Κυβερνήσεις) φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτα στην εξυπηρέτηση των γνωστών συμφερόντων. Κρίμα για την ρεματιά σας.
    Γρηγόρης – Φίλος από Λιόσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σήμανση είναι πράγματι οριακή έως ανύπαρκτη το βράδυ. Φοβάμαι για τα παιδιά μου που πάνε και έρχονται στις δουλειές τους στην Αθήνα. Ζω σε συνεχές άγχος.Χρειάζεται μεγάλη προσοχή έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα. Τι τους έφταιγαν τα πανέμορφα πλατάνια πως τα κατάντησαν σαν ξύλινους φράκτες γυμνωμένα από τα κλαριά τους. Άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις είναι αμόρφωτοι χωρίς συνείδηση και επικίνδυνοι για τον τόπο μας. Συμφωνώ με την καταγγελία σας και μπράβο για την πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμόρφωτοι ανίκανοι και άβουλοι για τα συμφέροντα του χωριού.
    Λάτρεις της δημοτικής εξουσίας, υποτελείς του συστήματος για την εξασφάλιση υποψηφιότητας στους συνδυασμούς των εκλογών που έρχονται. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εκλέγουμε.Τέτοιοι είμαστε και αυτοί μας αξίζουν. Καλά να πάθουμε.
    Ξεκαθάρισαν το δρόμο για να περνούν τα σκουπιδιάρικα της χωματερής Γραμματικού όπως τους σφύριξε ο άρχοντας, τι άλλο ετοιμάζονται να κάνουν - ξέρω αλλά δεν σας λέω για να μην στεναχωρηθείτε και αλλάξετε τόπο - δέστε Φυλή....


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ