Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΞΥΛΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ κατάλληλο για ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ Η Γατούλα μας η Κανέλα, μας ειπε...
Με ενα κλικ μεγένθυση στην εικόνα - αξίζει να δείτε!

Η γατούλα μας η «κανέλα» μας υποδέχθηκε με πολύ χαρά και νιαουρίσματα. Κάτσαμε να τον ακούσουμε ήταν τόσο χαριτωμένη.

Μας είπε λοιπόν, ειμαι αρακτή εδώ αγαπημένοι φίλοι μου περίπου ένα εξάμηνο. Βλέπω πολλούς ανθρώπους να σταματάνε για να ξεκουραστούν ή για βόλτα – βλέπετε το άνοιγμα η πλατεία του περιπτέρου ευνοεί τα αυτοκίνητα να σταματήσουν. Οικογένειες με παιδάκια τρα, λα , λα κλπ. Εξάλλου τα πλατάνια και η ξύλινη κατασκευή του περιπτέρου είναι τόσο ωραία που παρασύρει τους περαστικούς.

Δυστυχώς όμως δεν κάθονται πολύ γιατί ο τόπος είναι γεμάτος σκουπίδια που ρίχνουν ασυνείδητοι που δε σέβονται το ωραίο αυτό περιβάλλον. Μερικοί μάλιστα ρίχνουν και οικοδομικά σκουπίδια. Τι να πω αν μπορούσα να μιλήσω θα έλεγα πολλά.

Βλέπετε κάτω στην ρεματιά είναι εδώ και πολύς καιρός ο κάδος απορριμμάτων που έριξαν κάποιοι ανόητοι, έτσι το περίπτερο με τα σπασμένα τζάμια, έγινε χώρος για σκουπίδια και κανείς δεν νοιάζεται να μαζέψει.

Όπως κάθομαι εδώ και χαζεύω, βλέπω συχνά το σκουπιδιάρικο της Κοινότητας Βαρνάβα να περνάει από το δρόμο, αλλά ποτέ δεν σταματούν για να μαζέψουν τα σκουπίδια και να ανεβάσουν τον κάδο.

Σε παρακαλώ κε Μιχάλη πες τα παράπονά μου κάπου, μπας και καθαρίσουν το ωραίο αυτό μέρος και πέρασε ξανά να σου πω κι άλλα πολλά που ξέρω για τη ρεματιά.

Χαιρετίσαμε τον φίλο μας τη ‘κανέλα’ της υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ενημερώσουμε την Κοινότητα και τους εθελοντές κατοίκους να κάνουν κάτι.

Θα ξαναπεράσουμε...

Γεια σου γατούλα

============================

Σχόλια φίλων ρεματιάς - μαζεύουμε προτάσεις.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Θα πρότεινα, να ορίσετε μία μικρή εκδήλωση διαμαρτυρίας με κάποιες δραστηριότητες, όπως συμβολικό καθαρισμό του σημείου, μικρή περιήγηση στην ρεματιά, ανάρτηση πινακίδας στο περίπτερο κλπ. Όχι φυσικά με το σκεπτικό ότι η λύση είναι να καθαρίζουν οι πολίτες, αλλά της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής τους που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.
    Θα έρθουμε και από τη Ν.Μάκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η πρόταση της σοφίας, ειδοποιήστε με ανακοινωση ημέρα και ωρα και θάλθουμε και εμεις.
    Πέρασα σήμερα απο το σημείο για να δώ αν εκανε κατι η κοινότητα (μήπως καθάρισε) δε βαριέσε τετοιες ευαισθησίες ειναι σπάνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ