Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ … καθαρίστε την ρεματιά.

Στα αζήτητα της οικολογικής ευαισθησίας εδώ και κάποια χρόνια η ρεματιά στο Βαρνάβα. Για όσους έχουμε την τύχη-ατυχία να συναντάμε κομμάτια του ρέματος στην διαδρομή μας, είναι στενάχωρο να το βλέπουμε μέρα με τη μέρα να μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε κάδο απορριμμάτων κάθε λογής. Η ρεματιά μας, με τον περιβάλλοντα κατάφυτο χώρο της και τον μικρό καταρράκτη της, αποτελεί έναν από τους βασικούς πράσινους πνεύμονες του Βαρνάβα, αλλά και ελεύθερο χώρο αφού η πυκνή της βλάστηση αποτελούμενη κυρίως από πλατάνια, προσφέρει κυριολεκτικά ανάσα ζωής στους κατοίκους, αλλά και καταφύγιο σε πολλά είδη σπάνιων πουλιών που χρήζουν προστασίας. Η θέληση μεγάλη, αλλά η δράση μικρή. Τα σχολεία της περιοχής και οι Σύλλογοι, ίσως θα πρέπει να κάνουν κάποιες προσπάθειες ευαισθητοποίησης αφού η Κοινότητα δεν βοηθά. Η κοίτη και ο παρακείμενος δρόμος σε όλο το μήκος μέχρι την διασταύρωση του Γραμματικού και μέχρι το χωριό είναι κατάσπαρτος από πλαστικά μπουκάλια, σκουπίδια και μπάζα. Εν όψη καλοκαιριού η κατάσταση θα χειροτερέψει από τους αναρίθμητους Αθηναίους επισκέπτες και τα αυτοκίνητα που θα περνούν για την παραλία Βαρνάβα.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ?

Υ.Γ. Μάθαμε ότι η Κοινότητα, σχεδιάζει να προχωρήσει στην εκμίσθωση του χώρου από το Πολεμικό Ναυτικό για την δημιουργία Πρότυπου Πάρκου – με την συνεργασία ιδιωτικών εταιριών. Ανάπτυξη, αχ πόσο με φοβίζει αυτή η λέξη!- "Ρεματιά, το πράσινο της Ζωής μας".

2 σχόλια:

  1. 26 Ιουνίου, ΜΠΡΑΒΟ είδαμε τις σακούλες καθαρισμού από πλαστικά και χόρτα κατά μήκος του δρόμου που περνά μπροστά από την ρεματιά.
    Θα μου πείτε κουκουλώματα γιατί στο βάθος έχει ακόμα πολλά σκουπίδια.
    Τώρα που έρχονται οι Αθηναίοι για την παραλία θα πρέπει κάθε μήνα να καθαρίζεται ο δρόμος δεξιά και αριστερά.
    Τέλος πάντων κάτι έγινε και μπράβο για την πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια. Έχω ξεκινήσει μια παρόμοια προσπάθεια αφύπνισης στην περιοχή μου. Χαίρομαι που ανακαλύπτω ότι δεν είμαι μοναδικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ