Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Υλοποίηση προβλεπομένων στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, σχετικά με την Ρεματιά Βαρνάβα

Προς τον κ. Ηλία Ψηνάκη
ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ &                                                  22/10/2014
Την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βαρνάβα
Κα Χαρούλα Ασημακοπούλου. 

ΘΕΜΑ: ΦΙΛΟΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS- ΨΗΦΙΣΜΑ
Συνέχεια του ψηφίσματος που είχαμε αποστείλει προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου πετύχαμε(;) την δέσμευση ποσού 40.000 Ευρώ (στο Τεχν.Προγράμματος 2012 ) για την εκτέλεση του Έργου (Εργασίες ανάδειξης και προστασίας της ρεματιάς Βαρνάβα), το οποίο όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Κατόπιν αυτού παρακαλούμε θερμά και με βάση τα παραπάνω, να μεριμνήσετε το συντομότερο για την υλοποίηση του εν λόγω Έργου που εκκρεμεί από το 2013. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2008 με σχετική έκλυση-ψήφισμα στον πρώην Κοινοτάρχη Βαρνάβα (Ν.Β) το 2008.

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Να φτιαχτεί νέο κατάλληλο ξύλινο περίπτερο στην θέση του προηγούμενου που απομακρύνθηκε.
2. Ξυλοκάλαθα σκουπιδιών με ενσωματωμένους διαφορετικούς πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ στο χώρο.
3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να ηρεμίσουν, να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
6. Να οργανωθεί εκδήλωση αναδάσωσης- δενδροφύτευσης με συμμετοχή εθελοντών και μαθητών στην καμένη από τις πυρκαγιές πλευρά της ρεματιάς.
7. Να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση.
8. Οργανωμένη πυρασφάλεια και φύλαξη τους θερινούς μήνες.
9. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ - Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να περιληφθεί η περιοχή με το μοναδικό πλατανοδάσος στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας.
Υλοποίηση των παραπάνω πριν την Πρωτομαγιά του 2015, όπου προγραμματίζουμε να κάνουμε την επόμενη εκδήλωση - για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ από Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Βαρνάβα όπως και φυσιολάτρες άλλων περιοχών της Αττικής.
Για τους Φίλους της Ρεματιάς
Αποστολόπουλος Μιχ.
Προκοπάκης Αλεξ
Γκίκας Κυριάκος
Σιδέρη Σοφία
Κ.α

Σχετικά: Τεχνικό πρόγραμμα 2012 – Δήμου Μαραθώνα Διαύγεια  ΑΔΑ: ΒΟΝΤΩΛΜ-6ΥΧ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. ΚΗΠΟΙ – ΔΕΝΤΡΟΣΤΟΙΧΙΕΣ
Θεωρούμε το κόστος των αναγραφομένων ποσών υπερβολικό που θα πρέπει να επανεξεταστούν.
Επίσης διαβάστε την σχετική Αρθρογραφία της  Ιστοσελίδα μας της Ρεματιάς Βαρνάβα SOS:  http://rematiavarnavasos.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ