Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Το Ψήφισμα των Φίλων της Ρεματιάς Βαρνάβα προς τον Δήμαρχο Μαραθώνα

ΧΡΗΖΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ
ΟΧΙ κακομεταχείρησης

Διεκδικήστε τα 40.000 Ευρώ που έχουν ενταχθεί
στο τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. Ιορδάνη Λουΐζο.

και τον Πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα Κο Τσιμίνη Παναγιώτη. 

1. Να  φτιαχτεί ένα
ξύλινο περίπτερο στην θέση του προηγούμενου που απομακρύνθηκε.
2. Ξυλοκάλαθα σκουπιδιών με ενσωματωμένους διαφορετικούς πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ στο χώρο.
3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.

6. Να οργανωθεί εκδήλωση αναδάσωσης- δενδροφύτευση με συμμετοχή εθελοντών και μαθητών στην καμένη από τις πυρκαγιές πλευρά της ρεματιάς.
7. Να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση. 

8.  Οργανωμένη πυρασφάλεια και φύλαξη τους θερινούς μήνες.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ - Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να περιληφθεί η περιοχή με το μοναδικό πλατανόδασος στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας.
Υλοποίηση των παραπάνω πρίν την Πρωτομαγιά του 2014, όπου προγραμματίζουμε να έχουμε την επόμενη εκδήλωση - ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ από Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Βαρνάβα και φυσιολάτρες άλλων περιοχών της Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ