Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Παράνομη η επέμβαση και καταστροφή του τοπίου της "Ρεματιάς Βαρνάβα" από την Περιφέρεια Αττικής και το Δασαρχείο;

Με αφορμή την "κατακρεούργηση" αιωνόβιων Πλατανιών και πεύκων της ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ από την Περιφέρεια Αττικής και το Δασαρχείο παραθέτουμε παρακάτω τον σχετικό Νόμο, όπου εμφανίζεται παράνομη η οποιαδήποτε επέμβαση σε αναδασωτέες εκτάσεις
Αριθμ. 240 (ΦΕΚ Δ 36/03.02.2010)




Κηρύσσουμε ως αναδασωτέας, τα δημόσια, ιδιωτικά και διακατεχόμενα δάση και δασικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται στις καείσες από την πυρκαγιά της 21ης - 24ης Αυγούστου 2009 εκτάσεις, συνολικού εμβαδού 66.832 στρ.

Όρια: Δυτικά: Από Πυργάθι Γραμματικού (θάλασσα) ακολουθεί νότια μεταξύ καμένου - άκαφτου Δημοσίου Δάσους Βαρνάβα μέχρι που συναντά τον ασφαλτόδρομο Βαρνάβα - Παραλία Βαρνάβα ακολουθεί των χωματόδρομο μέχρι το Στρατόπεδο απ΄ εκεί στη θέση Αγία Παρασκευή Βαρνάβα - Οικισμό Βαρνάβα - Ρέμμα Βαρνάβα* μέχρι να συναντήσει το όριο της κτηματικής Περιφέρειας Καπανδριτίου ακολουθεί όριο καμένο - άκαφτο μέχρι τη θέση "Αγία Αννα" Καπανδριτίου - θέση Σοτίλεζα  Καπανδριτίου - Λίμνη Μαραθώνα.

  *Ρέμα Βαρνάβα= Ρεματιά Βαρνάβα.

 

 Από το BLOG ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ (ΕΔΩ): Κήρυξη αναδασωτέων περιοχών στα δημόσια, ιδιωτικά και διακατεχόμενα δάση και δασικές εκτάσεις. Αριθμ. 240 (ΦΕΚ Δ 36/03.02.2010)

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Κατεβάστε το σχετικό αρχείο (pdf) του ΦΕΚ Δ 36/2010 με δασικούς χάρτες- ΕΔΩ  και ΕΔΩ ή  διαβάστε από το Scribd ΕΔΩ 

Σχετικά Άρθρα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ