Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ?

ΝΕΏΤΕΡΑ 24.4.2012 - Μετά από έρευνα που διεξήγαγε ο τοπικός Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα το Περίπτερο τελικά δεν εκλάπη. Ανήκε σε ιδιώτη στον οποίο είχε παραχωρηθεί ο χώρος πριν πολλά χρόνια για πώληση μελιού. Όμως η λειτουργία του κράτησε για μικρό χρονικό διάστημα και έκτοτε παρέμενε στο χώρο αναξιοποίητο. Τελικά ο ιδιώτης απεφάσισε να το απομακρύνει χωρίς να ενημερώσει σχετικά την κοινότητα. Έτσι εξηγείται και η ερμηνεία της κλοπής που αποδώσαμε. 
Ευχαριστούμε τον τοπικό πρόεδρο για την έρευνα και την ενημέρωση.

Παρόλα αυτά η απαίτησή μας  για αντικατάσταση του περίπτερου με ταυτόχρονο εξωραϊσμό του χώρου και της γύρω έκτασης, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Φίλων της Ρεματιάς, παραμένει.

---------------------------------- 
Τι είδους άνθρωποι είμαστε???
Μετά τους βάνδαλους ήρθαν οι ΚΛΈΦΤΕΣ και εξαφάνισαν ολόκληρο το Ξύλινο Περίπτερο της πανέμορφης ρεματιάς του Βαρνάβα. ΝΑΙ καλά το καταλάβατε… άφησαν όμως τα σκουπίδια. 
Όπως ήταν Φωτο 2008

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ...

Όπως κατάντησε Φωτο 2012

  Το γεγονός πρέπει να έγινε το βράδυ του Σαββάτου 21/4/2012, ή τα ξημερώματα της Κυριακής γιατί όπως περνούσα ήταν ήδη εξαφανισμένο.
Σήμερα Δευτέρα ειδοποίησα τηλεφωνικά την κοινότητα Βαρνάβα και διαπίστωσα δεν γνώριζαν τίποτα.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την αγανάκτησή μου για την απώλεια αυτή, αλλά φαίνεται πως ότι είναι εγκαταλελειμμένο κλέβετε και εύκολα αφού κανείς δεν νοιάζεται.
Περιμένουμε και καλούμε τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας,
  1. Να βρει τους υπεύθυνους και τους τιμωρήσει παραδειγματικά,
  2. Να αντικαταστήσει το περίπτερο της ρεματιάς με όμοιο του αναβαθμίζοντας το χώρο σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Φίλων της Ρεματιάς, το συντομότερο δυνατόν.
Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την  ενημέρωσή μας από τον κ. Τσιμίνη.
Μ. Αποστολόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Μετά από επικοινωνία με τον τοπικό πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας για το θέμα, μας δήλωσε πως το περίπτερο απομακρύνθηκε από τον ιδιοκτήτη που του είχε παραχωρηθεί ο χώρος. Σε ερώτηση μας αν πρόκειται να αντικατασταθεί, μας είπε είναι θέμα του Δήμου.
    Αυτό κατά την γνώμη μας σημαίνει "όχι".
    Εμείς όμως θα επιμείνουμε στην ανάδειξη και προστασία της ρεματιάς από τους βάνδαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ