Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΖΙΚΑ το παρακάτω μήνυμα στον Δήμαρχο Μαραθώνα και μπείτε στην λίστα των φίλων της ρεματιάς, που έχουμε αναρτήσει.
(Δήμαρχο Μαραθώνα E-mail : dsmarath@otenet.gr).
Όλα τα μηνύματα θα πρέπει να κοινοποιούνται απαραίτητα στους διαχειριστές της πρωτοβουλίας ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS στο E-mail: mikekatiaa@gmail.com για να συμπεριληφθούν στην λίστα των φίλων που έχουμε ήδη αναρτήσει στη δεξιά πλευρά του Blog.
 
Το μήνυμα που θα στείλετε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 
κ. Ιορδάνη Λουΐζο. dsmarath@otenet.gr
Κοιν:ΦΙΛΟΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
mikekatiaa@gmail.com 
Πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα
Κο Τσιμίνη Παναγιώτη και το συμβούλιο.
 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ( Το μήνυμα στάλθηκε ηλεκτρονικά)
1. Να συντηρηθεί και να φτιαχτεί το περίπτερο - να κλείσουν τα ανοίγματα με καλαίσθητο τρόπο (δικτυωτή πέργκολα και τζάμια), για να μην ρίχνουν οι ασυνείδητοι σκουπίδια μέσα σ αυτό..
2. Ξυλοκάλαθα σκουπιδιών με ενσωματωμένους  διαφορετικούς πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ στο χώρο.
3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
 
6. Να οργανωθεί  αναδάσωση- δενδροφύτευση (με συμμετοχή εθελοντών και μαθητών) στις καμένες από τις πυρκαγιές εκτάσεις της ρεματιάς.
7. Να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση.

8. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να περιληφθεί η περιοχή με το μοναδικό πλατανόδασος στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ  
9. Να υπάρχει οργανωμένη πυρασφάλεια και φύλαξη τους θερινούς μήνες.
Υλοποίηση των παραπάνω μέχρι την επόμενη εκδήλωση του 2011, που προγραμματίζουμε  - για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ από Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Κερατέα, Βαρνάβα και  φυσιολάτρες άλλων περιοχών της Αττικής. 


* ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ που καταστρέφει το περιβάλλον και την ζωή μας.
Φίλοι Ρεματιάς Βαρνάβα. 
ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS

-------------
ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ E-MAIL ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΤΟΥ   ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ "ΜΑΥΡΟΥ ΒΟΥΝΟ"ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΣΤΙΣ ΓΥΡΟ ΚΑΤΟΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΦΗΜΙΣΜΈΝΟ ΠΛΑΤΟΝΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ.
Μεγέθυνση με ένα κλικ στην εικόνα
"Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον".

Φίλοι Ρεματιάς Βαρνάβα.
------------------------------------

ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ έστειλαν το ψήφισμα στον Δήμαρχο Μαραθώνα.

1.Αποστολόπουλος Μιχ.
2.Γκίκας Κυριάκος
3.Μπούτρης Θεοδ.
4.Προδρομίδης Φ.
5. Σιδέρη Αικ.
6. Καβαλλιεράκης Μάνος
7.Καραμανιάν Αδαμ
8. Χαλδάιος Κ.
9. Βιτζιλαίος Δημ.
10. Λιούκας Σπ.
11. Προκοπάκης Αλ.
12. Δαμάσκος Δ.
13. Τσούμα Νανά
14. Σύλλογος Αγ. Γιάννη Θεολόγου
16. Πάνου Αρετή

Σύμπτυξη σχολίων και E-mails: που στάλθηκαν στο πρώην Κοινοτάρχη Βαρνάβα κ. Ν. Βούλγαρη


Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μπράβο στη δουλειά και στην ευρηματικότητα. Λέτε να συγκινηθούν? Θα το δούμε σύντομα.
3 Νοέμβριος 2008 1:27 μμ
Blogger Ο/Η Philip Dragoumis είπε...
εύχομαι να τα καταφέρετε. Να καταβάλετε κάθε δυνατή προπάθεια να μην καταστραφεί η ρεματιά, να την χαρούμε όλοι μιά μέρα.
3 Νοέμβριος 2008 1:57 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δυστυχώς δε κατάφερα να ερθω αλλα υποστηριζω το ψηφισμα που ειναι πολυ καλο για τη ρεματια. Ειμαι σιγουροι οτι κι ο προεδρος του χωριου, που ειναι και εκπαιδευτικος εχει υψηλο αισθημα για το περιβαλλον και θα κανει οτι μπορει για το ψηφισμα. Νομιζω οτι θα το αποδειξη συντομα. Καποπουλου αργυρώ
3 Νοέμβριος 2008 9:13 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Γιώργος Αλεβιζάτος είπε...
Εξαιρετική δουλειά που δυστυχώς έχασα. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κάθε μέρα που έρχομαι στο σπίτι μου στο Βαρνάβα, σκέφτηκα ότι η Κοινότητα ή ένας Σύλλογος θα μπορούσε να τοποθέτηση πολλές τέτοιες πινακίδες από τη ρεματιά μέχρι την παραλία. Έτσι θα ευαισθητοποιούσαμε τους κατοίκους και τους διάφορους ασυνείδητους που ρίχνουν σκουπίδια και οικοδομικά μπάζα στην όμορφη περιοχή του Βαρνάβα. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ...τι λέτε
6 Νοέμβριος 2008 6:54 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Κωνσταντίνος είπε...
Καταπληκτική η ιδέα με τα ξύλινα τραπεζάκια. Εγώ και η οικογένειά μου πολύ συχνά πέρνουμε τα ποδήλατα και κατεβαίνουμε τη ρεματιά. Θαταν πολύ χρήσιμο να υπήρχαν ξυλινα τραπέζια και πάγκοι για να ξαποστάσουμε και να φάμε. Αν δεν το κάνει η Κοινότητα να μαζέζουμε χρήματα να το κάνουμε εμείς. Θα σας πάρω τηλ.
6 Νοέμβριος 2008 6:59 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Ενας φυσιολάτρης του Βαρνάβα. είπε...
Μερικοί εργάτες με αξίνες και φτιάρια θα μπορούσαν ευκολα να διαμορφώσουν μονοπατάκια μέσα στο δάσος της ρεματιάς σε απόσταση περιπου 100 μέτρων. Ετσι αργότερα θα μπορουσαμε να τοποθετήσουμε ξύλινα κάγκελα προστασίας, οπως και ξύλινες γεφυρες ομοιες μ αυτές που ηδη υπάρχουν. ΘΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥς ΜΑΣ ΤΟΥς ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ.
7 Νοέμβριος 2008 12:13 μμ
Ανώνυμος Ο/Η ΛΕΥΤΕΡΗΣ είπε...
Πήρα τηλέφωνο στη κοινότητα, αλλά μου ειπαν πως δεν ξέρουν τιποτε για το ψήφισμα. Μηπως πρέπει να το υποβάλλεται σε επιστολή με πρωτόκολλο, ενσημα κλπ. ΔΗΜΟΣΙΟ!
7 Νοέμβριος 2008 12:16 μμ
Μερικά E-mails πρός τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα
Καλημέρα αξιότιμε κ.Πρόεδρε και χρόνια πολλά με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής της 25ης Μαρτίου
Εχοντας ενημερωθεί για την προσπάθεια πολιτών στην κατεύθυνση προστασίας και ευπρεπισμού της πανέμορφης ρεματιάς του Βαρνάβα θα ήθελα να συμβάλω και να παρακαλέσω και εγώ για μία τέτοια συνδρομή από την πλευρά της Κοινότητας.Είμαι βέβαιος ότι και εσείς με την αγάπη που έχετε για το περιβάλλον θα ενισχύσετε την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.Εύχομαι να χαρούμε την Ανοιξη με ακόμη ομορφότερη την ρεματιά του Βαρνάβα, στολίδι της ευρύτερης περιοχής μας.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Καζαζάκης
--------------
Πρός κ. Μ. Αποστολόπουλο
Κοινοποίηση: Στον Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα.

Ελαβα το ενημερωτικό μήνυμα σας, σας ευχαριστώ και σας δηλώνω τον σεβασμό και τη συγκίνηση μου. Περνάω αρκετά τακτικά, δυστυχώς οδικά (το λιγότερο φιλικό στο περιβάλλον μέσο), από το σημείο αυτό και αισθάνομαι κάποια από τα συναισθήματα που αισθάνεσθε κι εσείς.
Μακάρι να ευαισθητοποιηθεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα και να το κάνει με τον σωστό τρόπο, πιστεύω ότι θα το κάνει. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να γίνει και μάλιστα σωστά και σε βάθος χρόνου, σε τέοιου είδους θέματα τουλάχιστον, στην Ελλάδα, χωρίς την ενεργό, διαρκή και εποικοδομητική στάση των πολιτών, τουλάχιστον εκείνων που ενδιαφέρονται.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου του Νέου Βουτζά και ασχολούμενος με τα κοινά στην ευρύτερη περιοχή, σας καταθέτω την ταπεινή υποστήριξη μου και προσβλέπω στην πιο ενεργό παρουσία μου στο θέμα αυτό το επόμενο διάστημα.

Η κοινωνία πολιτών κτίζει κι αυτή την Ανατολική Αττική! ψηφοφόρος για μια μέρα, πολίτης κάθε μέρα.

Νίκος Γιαννής

----------------------------
Κύριε Βούλγαρη……
ή αν προτιμάς…. φίλε Νίκο,
Αυτά που προτείνει o κ. Αποστολόπουλος για να σταματήσουν οι καταστροφές τα βρίσκω σωστά, απόλυτα αναγκαία και εύκολα εφαρμόσιμα από την κάθε τοπική αυτοδιοίκηση .
Γνωρίζω ότι από πλευράς σας υπάρχουν και ορθή αντίληψη και η βούληση και το σθένος για να στραφείτε ενάντια στα κοντόφθαλμα βολέματα και συμφέροντα κάποιων, λίγων, μίζερων και χοντροκέφαλων κατοίκων …’’παλαιών’’ και ‘’νέων’’.
Περιμένω λοιπόν να δω τις κινήσεις σας.
Ξέρετε ότι είμαι πάντα διαθέσιμος να συνεργαστώ και να σας βοηθήσω στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ.
Διπλ. Μηχανολόγος μηχανικός
M.Sc. Μηχανικός περιβάλλοντος
----------------
Ο/Η Κυριάκος Γκίκας απο Γραμματικό είπε...
From: kyriakos gikas
Subject: Aksiotime Kyrie Voulgari
To: proedros@varnavas.gr
Cc: map@otenet.gr
Date: Monday, March 30, 2009, 5:02 PM
Aksiotime Kyrie Voulagri,
Egw proswpika ena erotima tha ithela na sas upovalw. Eseis eiste o anthropos o opoios san Proedros ths Koinotitas Varnavas machaiste gia to XYTA tou GRAMMATIKOU na min ginei?? An einai etsi pisteuw oti ta parakatw pou episunaptode sto e-mail auto tha eprepe na ta eichate kanei idi... Giati lipon chronotrivite?? Ti perimeniete??? Perimenw kai egw apo ti pleura mou to autonoito ..
Me Ektimhsh

1 σχόλιο:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ