Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS - Η ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΊ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

κ. Δήμαρχε του Μαραθώνα κ. πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα δέστε τα κατορθώματά σας, που έγιναν σε αγαστή συνεργασία σας με την Περιφέρεια Αττικής. Η Εργολαβία συνεχίζεται.

 

Με την επιστολή της 16.4.2014 που λάβαμε πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα
Αν. Αττικής αναγράφει:

Απάντηση του Δασαρχείου ..." δεν μπορεί να εκτελέσει τέτοιες εργασίες διότι δεν έχει τα μέσα (ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα)..."
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει  ότι δόθηκε έγκρισή  επί της ουσίας, αφού δεν εξετάστηκε καν ότι η περιοχή βρίσκεται μέσα στην ζώνη προστασίας ως αναδασωτέας από τις πυρκαγιές του 2009.
Ως εκ τούτου η Περιφέρεια που αποφάσισε να "συνδράμει" το Δασαρχείο, ενήργησε αυθαίρετα
χωρίς την παρουσία υπαλλήλου του Δασαρχείου. Το μήκος και το ύψος "κατακρεούργησης" πεύκων και πλάτανων (κλαριών και κορμών) είναι εξωφρενικό αφού κατέστρεψε εντελώς την ομορφιά του τοπίου. Θα μπορούσαν να κουρέψουν τα μαλακά κλαριά και μόνο, αλλά ....

Η επιστολή αναφέρει επίσης:
..."ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ"....

 Οι ένοχοι!!!
 Απόφαση δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, με την εγκριση 
του Δημάρχου Μαραθώνα.


Η υπόθεση εκκρεμεί στον Συνήγορο του Πολίτη με αναφορά μας Νο 183574 .


Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ