Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο της Γης»

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός για τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς αφορά στην παγκόσμια ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, δράση και στη γενική αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης πολιτών και φορέων  με σκοπό τη συντήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος».

Η APIVITA και η Οργάνωση Γη στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» μας προσκαλούν να γιορτάσουμε ένα πιο φυσικό, πιο πράσινο και κοινωνικά πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής, με μια σειρά δράσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, «Κέντρο της Γης»! 
Μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μικρούς και μεγάλους, η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.
Αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα μας με το βλέμμα στο μέλλον και σκοπό μια πλουσιότερη ζωή, συζητάμε, προτείνουμε και, πάνω απ’ όλα, βιώνουμε τρόπους, δράσεις και εργαλεία ατομικής συμμετοχής στην προστασία του πλανήτη.
Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ήδη από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Πέμπτη 1 Ιουνίου, 17:30- 21:00
Συλλογική Κουζίνα (17.30-20.30)
Μαγειρεύουμε υγιεινά, εποχικά, συμμετοχικά και δημιουργικά ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη! Οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε ομάδες αναλαμβάνουν την προετοιμασία των πρώτων υλών, το μαγείρεμα, και τη συσκευασία 200 μερίδων φαγητού οι οποίες θα προωθηθούν από την «Οργάνωση Γη» σε κοινωνικές δομές στήριξης απόρων, προσφύγων, αστέγων. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα στρώσουν το τραπέζι των εθελοντών και θα συμμετέχουν σε ένα «Συλλογικό Γεύμα».
Πρακτικό Εργαστήριο Περμακουλτούρας (18.00-20.00)
«Περμακουλτούρα είναι η φιλοσοφία της εκτενούς και προσεκτικής μελέτης, αντί της παρατεταμένης και επίπονης εργασίας. Είναι η φιλοσοφία του να εργάζεσαι μαζί με τη φύση και όχι εναντίον της ...» (BillMollison, 1979). Σε αυτό το εργαστήριο, μπορείτε να μάθετε τις βασικές αρχές της Περμακουλτούρας αλλά κυρίως να δείτε παραδείγματα των πρακτικών εφαρμογών της στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, "Κέντρο της Γης".
Φυτεύουμε αρωματικά φυτά (18.00-19.00)
Φύτευση αρωματικών φυτών σε ειδικά διαμορφωμένο και αρδευόμενο λοφίσκο του "Κέντρου της Γης"!
Σεμινάριο Αρωματοθεραπείας, με τη Σοφία Τριάντου, Τμήμα εκπαίδευσης  της APIVITA (18:00 – 19:30)
Τα αιθέρια έλαια του καλοκαιριού και workshop παρασκευής ειδικών προϊόντων για φροντίδα του δέρματος μετά τον ήλιο
Εργαστήριο Κομποστοποίησης (19.00-20.00)
Συγκέντρωση οικιακών οργανικών υπολειμμάτων και μεταφορά τους στις μονάδες κομποστοποίησης του «Κέντρου της Γης». Ενημέρωση για τα στάδια της κομποστοποίησης. Εθελοντισμός, πρακτική άσκηση αναμόχλευσης των υφιστάμενων σωρών.
*Φέρτε μαζί σας οργανικά υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά εκτός από κρεμμύδι, πορτοκάλι και λεμόνι
Παιδαγωγικά Εργαστήρια
Μικροί Εξερευνητές (18.00-20.00)
Πάρε το μεγεθυντικό σου φακό, ετοιμάσου για εξερεύνηση και ανακάλυψε όλα τα μυστικά της φύσης μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι!
Ηλικίες: 4-6
Εξερευνητές της Φύσης (18.00-20.00)
Είσαι έτοιμος για περιπέτεια στη φύση? Αν ναι… έλα να ανακαλύψεις το σακίδιο εξερεύνησης και να μάθεις όλα τα μυστικά του!
Ηλικίες: 6-12
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ