Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

“LETS DO IT GREECE” ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ”: Μια χρήσιμη …. αλλά όχι ωφέλιμη δράση.


ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ

Κάλιο αργά παρά ποτέ ... χρήσιμος ο  καθαρισμός αλλά δυστυχώς χωρίς αυτόνομη λαϊκή συμμετοχή πράγμα που ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον στόχο της δράσης για ευαισθητοποίηση του κοινού για εθελοντική καθαριότητα.


Χωρίς μακρόπνοο  ουσιαστικό όφελος για την ίδια την ρεματιά. Μένουμε και επιμένουμε στην υλοποίηση του ψηφίσματος "των φίλων της ρεματιάς" όπως αναφέρουμε παρακάτω που  εκκρεμεί από το 2008.
Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το σκεπτικό ανακοίνωσης της τοπικής Κοινότητας όταν διαπιστώνουμε με λύπη ότι  απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε τοπικούς φορείς (Σωματεία) και ΟΧΙ στους πολίτες αυτού του τόπου. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την οργάνωση ομάδας εθελοντών από την ίδια την κοινότητα. Δυστυχώς κανένας από τους φορείς που μνημονεύονται  δεν έχει εκφράσει ποτέ μέχρι σήμερα το παραμικρό ενδιαφέρον για την προστασία και ανάδειξη της ρεματιάς Βαρνάβα (του μοναδικού πλατανόδασους της ΒΑ Αττικής), αλλά ούτε ακόμα και η ίδια η Κοινότητα.
Θεωρούμε λοιπόν την δράση  καθαρισμού χρήσιμη  εφόσον υπάρξει ευρεία λαϊκή εθελοντική συμμετοχή πέραν των Σωματείων, και ωφέλιμη αν εξυπηρετούσε το σύνολο των στόχων και επιδιώξεων των "Φίλων της ρεματιάς" όπως προκύπτει από το σχετικό ΨΗΦΙΣΜΑ στον Δήμαρχο Μαραθώνα και την τοπική πρόεδρο.

22.10.14 ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΛΕΙ

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΙΛΩΝ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ Προς τον κ. Ηλία Ψηνάκη ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
και Την Πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα Κα Χαρούλα Ασημακοπούλου και το Συμβούλιο.


1. Να φτιαχτεί νέο περίπτερο στην θέση του προηγούμενου που απομακρύνθηκε.
2. Ξυλοκάλαθα σκουπιδιών με ενσωματωμένους διαφορετικούς πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ στο χώρο.
3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
6. Να οργανωθεί εκδήλωση αναδάσωσης- δενδροφύτευσης με συμμετοχή εθελοντών και μαθητών στην καμένη από τις πυρκαγιές πλευρά της ρεματιάς.
7. Να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση.
8. Οργανωμένη πυρασφάλεια και φύλαξη τους θερινούς μήνες.
9. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ - Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να περιληφθεί η περιοχή με το μοναδικό πλατανοδάσος στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

Υλοποίηση των παραπάνω πριν την Πρωτομαγιά του επόμενου έτους, όπου προγραμματίζουμε να κάνουμε την επόμενη εκδήλωση - για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ από Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Βαρνάβα όπως και φυσιολάτρες άλλων περιοχών της Αττικής.


ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ 

 Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Υλοποίηση προβλεπομένων στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, σχετικά με την Ρεματιά Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ