Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Δασαρχείο Πεντέλης ΔΕΝ έχει δικαιοοδοσία στον Μαραθώνα ( εκτός Ν.Μακρης ) !

ΘΕΜΑ : ΧΟΝΤΡΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ στους χάρτες δικαιοδοσίας δασαρχείων σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !  
Παράνομες πράξεις δασαρχών σε όλη την Ελλάδα ! Μέχρι και 1030 μέτρα απόκλιση ! Στο Δήμο Μαραθώνα ,το Δασαρχείο Πεντέλης έχει " μπεί " παράνομα στη δικαιοδοσία του δασαρχείου Καπανδριτίου σε έκταση μήκους 5,5 χιλιομέτρων επί 500 μέτρα περίπου ,όπου υπάρχουν και οικισμοί .


Εδώ και 3 χρόνια τα ΑΚΡΙΒΗ όρια των δήμων και κοινοτήτων είναι διαθέσιμα σε ΟΛΟΥΣ με το ΚΡΑΤΙΚΟ site  www.geodata.gov.gr ,αλλά
και το www.eetaa.gr που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών
Το ΦΕΚ για την δικαιοδοσία των δασαρχείων είναι το ΦΕΚ Β 479 /1983 ,ΔΕΝ υπάρχει νεώτερο ,βλ. έκθεση ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για τις δασικές υπηρεσίες στο https://dasarxeio.files.wordpress.com/2014/02/2013_383.pdf
Στο ΦΕΚ αυτό τα όρια δικαιοδοσίας των Δασαρχείων ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ με τα όρια των Δήμων που επιβλέπουν .  

Όμως οι Δασικές Υπηρεσίες εδώ και χρόνια έχουν εκπονήσει χαρτες ...με φοβερές αποκλίσεις !
Βλ .π.χ. χάρτες στη δ/ση δασών Ανατολικής Αττικής

Έτσι αντί να ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ στο geodata τα όρια δήμων και επιβλεπόντων δασαρχείων...υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις .Σε επικοινωνία μαζί τους μου δήλωσαν ότι ΔΕΝ τους είχαν δώσει το ΦΕΚ Β 479/1983  και τώρα θα δούν πως θα  διορθώσουν τους χάρτες .
Περιέργως ,στο Υπουργείο Προστασίας  του Πολίτη  έχουν...σωστούς χάρτες δικαιοδοσίας δασαρχείων!
 Σημειωτέον ότι πήρε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ η Διεύθυνση Δασών μεταξύ των άλλων για...κωδικοποίηση της νομοθεσίας βλ.

Πηγή: Δ. Πουτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ