Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Η χαμένη φυσική ομορφιά της Ρεματιάς και ο νέος κίνδυνος

Μεγέθυνση με ένα κλικ
Φωτογραφίες από την ίδια θέση. Κατακρεούργηση σε όλη την διαδρομή από
το σημείο αυτό μέχρι την είσοδο του χωριού.
Χειμερινό τοπίο της Ρεματιάς από το ίδιο σημείο πριν την Κατακρεούργηση
Με αφορμή σημερινό  μήνυμα που λάβαμε από αναγνώστη κοινοποιούμε το συμβάν και καλούμε τον κόσμο να προσέχει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το γεγονός είναι περιστασιακό αλλά κίνδυνος ελλοχεύει λόγω και των κλειστών στροφών της διαδρομής.

----------------------
Κε Μιχάλη καλά πολύ κάνετε και δείχνετε την βλακία που εκαναν αλλά θα σας πω αυτό που εζησα εγώ  την περασμενη εβδομάδα οταν καταβαινα για αθηνα με την οικογένειά μου ξαφνικά ειδα μπροστά μου απο την αντιθετη κατεύθυνση  ενα μεγάλο φορτηγο με κουκουλα. Η ταχύτητα του ηταν τοσο μεγάλη που παραλίγο να μου φύγει το τιμόνι απο τι χέρι αφου η δόνηση της πιεσης του αερα απο το φορτηγό ηταν πολύ μεγάλη. Δεν μπορετε να καταλαβετε τι ενοιωσα, φοβο και μεγαλη αγανακτιση. Σας παρακαλω γραψτε τα μηπως και καταλαβουν οι ανεγκέφαλοι την βλακια τους. Γραψτε τα γιατι θα γινει δυστυχυμα και ο κοσμος πρεπει να το μαθει. Αισθάνομαι αισχος για αυτους που το αποφασισαν και λυπη για την καταστροφη της μοναδικης ομορφιας της ρεματιας.Ο δρομος πια εγινε ταχείας διευλευσης για φορτηγα και επιβατικα. Γραψτε τα 

Κρατήστε τα στοιχεία μου κρυφά. 

3 σχόλια:

  1. Απολύτως καμιά συνείδηση για την ομορφιά που τους χάρισε η φύση απλόχερα και για αυτό την καταστρέφουν. Κάθε βράδυ όταν γυρίζω από την δουλειά πολύ κουρασμένη οδηγώ στο σκοτάδι με μεγάλη ένταση προσοχής. Δύσκολες στροφές κανένα φωτισμός καμιά πινακίδα σήμανσης. Επιπόλαιοι.οδηγοί τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες.
    Κατά τα άλλα οι υπεύθυνοι φρόντισαν να προστατέψουν τις τέντες των φορτηγών και όχι τις ζωές μας
    Ευτέρπη Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από καιρό πέρασα από την ρεματιά ξαφνιάστηκα με την αλλαγή του τοπίου. Κάθε καλοκαίρι πηγαίνουμε για μπάνια στην παραλία Βαρνάβα με την οικογένειά μου. Ψάχνοντας έπεσα στην σελίδα σας. Πέστε μου αλήθεια ποιοι ανόητοι έκαναν αυτό το έγκλημα. Έκοψαν κλαριά και κορμούς σε ύψος 10-15 μέτρων. Ποιο φορτηγό έχει τέτοιο ύψος. Μερικά κλαράκια μόνο περίσσευαν που και αυτά με τα λεπτά τους άκρα δεν ενοχλούσαν κανέναν. Σίγουρα ούτε τα φορτηγά.Κρίμα για την ομορφιά του τοπίου. Τα συλλυπητήριά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θα πούμε στα εγγόνια μας , τι θα τους αφήσουμε? Από όλα τα μέρη στην Αττική επέλεξαν το ωραιότερο για να θάψουν τα σκουπίδια. Πως θα πηγαίνουν σπίτι τους οι Βαρναβιωτες ? ακολουθώντας σιγά σιγά τα σκουπιδοφωρα , Τι προοπτική για τον Βαρναβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ