Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ.


Η διαδρομή των βαρέων φορτηγών που θα μεταφέρουν τα σκουπίδια στο σχεδιαζόμενο χώρο απόθεσης Μαύρο Βουνό ΧΥΤΑ Γραμματικού, θα αλλοιώσει το φυσικό τοπίο, με τη χάραξη νέων δρόμων, την παραμόρφωση των βουνών, το κόψιμο δένδρων, το ξεχέρσωμα εκτάσεων, την τσιμεντοποίηση περιοχών και την καταστροφή της πανέμορφης ρεματιάς Βαρνάβα. Δεν υπάρχει καμιά μελέτη ή μέριμνα για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσουν στο περιβάλλον από την μεταφορά των σκουπιδιών στα ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Ο Δρόμος που συνδέει το Γραμματικό από την Ε.Ο είναι ένας πολύ παλιός και στενός δρόμος πλάτους που κυμαίνεται μεταξύ 5-6 μ. διπλής κατεύθυνσης. Ο δρόμος αυτός θα παραμείνει ο ίδιος χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την κυκλοφοριακή επιβάρυνση που θα προκαλέσουν οι συνεχείς μετακινήσεις των μεγάλων φορτηγών και οι νταλίκες των ΧΥΤΑ. Ακόμη στη σχετική περιβαλλοντική μελέτη για τα ΧΥΤΑ, δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τον θόρυβο, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, την παντελή έλλειψη ανισόπεδων διαβάσεων που θα εξυπηρετούν τις περιοχές, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Βαρνάβα, Γραμματικό.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν το μέγεθος της Φυσικής και Οικονομικής καταστροφής που επέρχεται στον τόπο μας μέσα από ένα απροκάλυπτο μπαράζ παρανομιών. Πολίτες του Γραμματικού και του Βαρνάβα, είναι καιρός να κάνουμε κάτι για μας και τα παιδιά μας, για τα χωράφια μας που μολύνονται, για τις περιουσίες μας που υποβαθμίζονται, για τον αέρα που δηλητηριάζεται, για τη θάλασσα που αργοπεθαίνει.
Είναι ανάγκη να κάνουμε κάτι προκειμένου να μη γίνει η περιοχή μας “Φυλή ή Ζεφίρι”. Ζητάμε να σταματήσουν όλες οι παρανομίες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας στην περιοχή.
Ζητάμε την άμεση εκπόνηση Ειδικής Χωροταξικής Μελέτης, η έλλειψη της οποίας δημιουργεί σήμερα όλες αυτές τις αυθαιρεσίες και παρανομίες στην περιοχή μας. Ζητάμε την εκπόνηση ενός Χωροταξικού Σχεδιασμού που θα συνδυάσει ορθολογικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής διατηρώντας ταυτόχρονα τον παραδοσιακό χαρακτήρα του υφιστάμενου κοινωνικού και παραγωγικού ιστού (παραδοσιακή γεωργία, κτηνοτροφία, κ.λ.π).
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΤΑ. ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΤΙ ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. (Σ.Χ.Ο.Α.Π.) ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Οι Βαρναβιώτες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος!
Μ. Αποστολόπουλος

3 σχόλια:

  1. Μπράβο εξαιρετική επεξεργασία και παρουσίαση του θέματος της Ρεματιάς. Νομίζω οτι ειναι μία απο τις καλύτερης αν οχι η καλύτερη που εχω δεί μέχρι σήμερα για το χωριό μας.
    Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το video και ο ηχος του καταράκτη με μάγεψαν. Οι φωτογραφίες πανέμορφες. Ελπίζω να καταφέρουμε να τα διαφυλάξουμε απο τα φορτηγά των ΧΥΤΑ για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους κατοίκους, παλιούς και νέους (κυρίως οι Βαρναβιώτες) να αναστρέψουν την περιρέουσα,πανελλαδικά, άποψη ότι έχουν υποκύψει στις ορέξεις της ''κυβέρνησης''και του ''υπαλλήλου'' κ.Σγουρού (τον οποίο και ψήφισαν επαρκώς).
    Δ.Σ.Δαμάσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ